DIP LED Schermen

Een DIP-module wordt samengesteld met behulp van drie lampen (rood, groen en blauw) die door middel van gaatjes aan de printplaat zijn gesoldeerd met 2 zogenaamde aansluitvoertjes. Met een speciale lijm worden openingen gedicht, om er voor te zorgen dat de modules beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Omdat er afzonderlijke LEDs worden gebruikt voor de kleuren groen, rood en blauw wordt dit type ook weleens RGB (Rood, Groen, Blauw) LED Scherm genoemd.

Voor- en nadelen DIP

+ Hoge helderheid
+ Kan tegen een stootje

– Beperkte pixeldichtheid
– Relatief duur in aanschaf

Wanneer kies ik DIP?

DIP schermen kunnen goede een optie zijn als de afstand tussen het scherm en de kijker 10+ meter is en zon vaak op het scherm schijnt. Zoekt u een scherm < 10m2, wilt u details tonen en staan kijkers dicht op het scherm? Dan is een DIP scherm misschien minder geschikt.

SMD LED Schermen

Een SMD (surface Mounted Device) Pixel bevat een rode, groene en blauwe diode in één verpakking en wordt direct aan de printplaat gehecht. Iedere pixel bevat, in tegenstelling tot DIP, alle drie de basiskleuren: Rood, Groen en Blauw. De losse diodes zijn erg klein en kunnen hierdoor dicht op elkaar worden geplaatst. Dit zorgt er voor dat er LED schermen gecreëerd kunnen worden met een hoge pixeldichtheid (aantal pixels per vierkante meter). Hogere pixeldichtheden betekenen hogere resoluties.

Voor- en nadelen SMD

+ Hoge resolutie mogelijk
+ Brede kijkhoek

– Kwetsbaar tegen externe invloed
– Minder helder dan DIP

Wanneer kies ik SMD?

SMD LED Schermen kunnen zeer interessant zijn voor kleinschalige projecten, waarbij het publiek dicht bij het scherm staat. Zoekt u een heel groot scherm waarbij publiek op grote afstand zal staan op een zonnige dag? Dan is DIP wellicht de beste keuze.