VEELGESTELDE VRAGEN

Bent u op zoek naar een groot LED Scherm? Dan kunnen wij ons voorstellen dat u overspoelt wordt met technische termen en kreten welke niet direct een belletje bij u doen rinkelen. Om deze reden hebben wij deze pagina met veelgestelde vragen voor u samengesteld? Wij hopen u hiermee enkele handvaten te bieden welke u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

OP WELKE WIJZE WEET GROOTBEELDSCHERM.NL ZICH TE ONDERSCHEIDEN?

Al onze LED schermen worden speciaal voor ons op maat gemaakt. Een bewuste keuze; wij streven namelijk naar de hoogste kwaliteit, terwijl de markt meer richting massaproductie met goedkopere alternatieven beweegt. In een markt welke steeds concurrerender wordt houden wij vast aan onze eigen visie – kwaliteit boven kwantiteit – waarmee wij ons als specialistisch bedrijf weten te onderscheiden.

HOE WEET IK DAT IK EEN KWALITATIEF HOOGWAARDIG LED SCHERM GA HUREN?

Wij adviseren iedereen erbij stil te staan dat er enorme kwaliteitsverschillen zijn op de audiovisuele markt. Op papier – met slechts een aantal specificaties – kunnen twee LED Schermen nagenoeg gelijkwaardig lijken, terwijl er in de praktijk wel degelijk aanzienlijke verschillen kunnen zijn. Wij adviseren eenieder daarom een vergelijkend warenonderzoek, zodat u met eigen ogen de beeldkwaliteit van verschillende producten kunt aanschouwen.

Tijdens de oriëntatiefase adviseren wij u in ieder geval onderstaande vragen te stellen:

> Wat is de pixelafstand van de door u aangeboden LED Schermen?
> Wat is de feitelijke resolutie van de door u aangeboden LED Schermen?
> Hoeveel jaren ervaring heeft u en welke relevante referenties kunt u overleggen?
> Ter vergelijking: Welk merk/type LEDs, Driver IC’s en soldeerverbinding biedt uw scherm?

BESCHIKT GROOTBEELDSCHERM.NL OVER EEN EIGEN TECHNISCHE DIENST?

Een lid van Team Grootbeeldscherm.nl heeft drie maand in China meegelopen en in de keuken mogen kijken bij vele gerenommeerde fabrikanten. Deze waardevolle trainingen bieden ons vandaag de dag nog altijd zeer veel voordeel op. Bovendien bezoeken wij onze leveranciers meermaals per jaar om kennis te onderhouden en getraind te worden met de nieuwste apparatuur.

Vanwege onze specialistische kennis zijn wij in de afgelopen jaren zelfs door meerdere partijen ingeschakeld om LED Schermen – welke niet door ons waren geleverd – weer volledig op te knappen.

HEEFT GROOTBEELDSCHERM.NL EEN EIGEN PRODUCTIELIJN IN CHINA?

Nee, dat hebben wij niet en zullen wij ook zeker nooit beweren. Wij weten dat er aanbieders van LED Schermen zijn die wel beweren een eigen productielijn in China te hebben, maar heeft u dit geverifieerd? Dankzij een ervaring van enkele decennia weten wij namelijk goed hoe de markt in elkaar steekt en dat deze bewering lang niet altijd juist is.

WAT BEDOELT MEN ALS ER GESPROKEN WORDT OVER 'PIXELDICHTHEID'?

Wanneer iemand de woord pixeldichtheid in de mond neemt dan bedoelt hij/zij het aantal beeldpunten per vierkante meter. Het is vanzelfsprekend dat een LED Scherm met een hoog aantal beeldpunten per vierkante meter een hogere beeldkwaliteit biedt.

GBSP2 P2.84 P2.91 P3.47 P3.91 P4.81 P6 P8 P10 P12 P16 P20
147.456

HOE KAN DE TERM 'PIXELAFSTAND' HET BESTE WORDEN OMSCHREVEN?

Met pixelafstand, in de praktijk ook regelmatig pixel pitch genoemd, wordt de afstand tussen de afzonderlijke LEDs bedoelt. Bij een pixelafstand van 6mm (wordt veelal aangeduid als P6) bedraagt de afstand tussen de beeldpunten dus 6mm, bij een scherm met een pixelafstand van 10mm zullen de LEDs 10mm uit elkaar staan. Schermen met een kleine pixelafstand hebben zodoende een hogere resolutie dan schermen met een grote pixelafstand.

GBP2 P2.84 P2.97 P3.47 P3.91 P4.81 P6 P8 P10 P12 P16 P20
2.61mm 2.84mm 2.97mm 3.47mm 391mm 4.81mm 6mm 8mm 10mm 12mm 16mm 20mm

WAT IS 'REFRESH RATE' EN WANNEER IS DIT EEN BELANGRIJKE FACTOR?

De refresh rate, oftewel ververssnelheid, is een indicator welke zeker bij fotografie en filmopnamen van belang is. Het geeft aan hoe snel het scherm de getoonde beelden weet te verversen. Bij een lage refresh rate zullen er bij fotografie zwarte strepen over het beeld zichtbaar zijn, terwijl dit bij een hoge refresh rate niet het geval zal zijn.

Onze refresh rate:

> GBSP2:    3840 Hz
> GBSP3:    1920 Hz
> GBSP6:    1920 Hz

WAT IS EEN 'SMD LED SCHERM' EN HOE KAN IK DEZE HERKENNEN?

Een SMD (Surface Mounted Diode) LED Scherm is een type LED Scherm waarbij de diodes vast op het beeldoppervlak gemonteerd zijn. Het overgrote deel van SMD Schermen maakt het mogelijk om met 1 diode de kleuren Rood, Groen en Blauw weer te geven.

Het gebruik van SMD LED Schermen biedt u diverse voordelen ten opzichte van RGB LED Schermen, bijvoorbeeld: Een mooier en egaler beeldoppervlak en een bredere kijkhoek.

WAT IS EEN 'DIP LED SCHERM' EN HOE KAN IK DEZE HERKENNEN?

Een DIP (Dual Inline Package) LED Scherm is een scherm met een aparte LED voor de kleur Rood, een aparte LED voor de kleur groen en een aparte LED voor de kleur Blauw. Met deze drie basiskleuren kunnen vervolgens miljoenen kleuren gevormd en weergegeven worden. Bij deze schermen zullen de LEDs aan de voorkant van het beeldoppervlak uitsteken.

RGB LED Schermen worden vooral gebruikt voor outdoor toepassingen. Het belangrijkste voordeel is dat dit type scherm veruit de hoogste lichtsterkte kan genereren, zodat ook bij de meest ongunstige weersomstandigheden, bijvoorbeeld wanneer een laagstaande zon vol op het scherm schijnt, een duidelijk beeld weergegeven kan worden. Deze garantie kan bij een SMD LED Scherm niet worden afgegeven.

SOLDEERVERBINDINGEN: GOUDDRAAD VS. KOPERDRAAD

Wij doen geen concessies op het gebied van kwaliteit. Om deze reden zal Grootbeeldscherm.nl immer kiezen voor LED Schermen met soldeerverbindingen met gouddraad en niet voor koperdraad. Soldeerverbindingen met koperdraad zijn weliswaar tot wel 90% goedkoper, ze zorgen ook voor een eindproduct met een aanzienlijk lagere kwaliteit. Op deze pagina schenken wij aandacht aan de belangrijkste voordelen van vergulden- ten opzichte van soldeerverbindingen met koperdraad .

Duurzamer:     Minder oxidatie, corrossie
Steviger:           Minder hard, breekt minder snel
Licht:                 Hogere reflectie, dus meer lichtsterkte

WAT WORDT ER BEDOELT MET DE TERM 'CHIPGROOTTE'?

Chipgrootte is de term waarmee aandacht geschonken wordt aan de grootte van ieder beeldpunt welke op een LED Scherm zichtbaar is. Een SMD2020 chip bijvoorbeeld heeft een omtrek van 2.0 x 2.0mm, een SMD5050 chip daarentegen heeft een omtrek van 5.0 x 5.0mm. Het is zodoende mogelijk dat bij een vergelijk twee verschillende schermen een exact identieke resolutie weergeven, maar er toch een aanzienlijk verschil in beeldkwaliteit waarneembaar is.

Zie ook:
GBSP2
GBSP3
GBSP6

WELKE FACTOREN BEPALEN DE BENODIGDE 'KIJKAFSTAND'?

De minimale afstand tussen het scherm en het punt vanaf waar aanwezigen het scherm het beste kunnen aanschouwen is, dat is hoe de term kijkafstand het beste kan worden omschreven. Bij LED Schermen met een kleine pixelafstand/hoge pixeldichtheid zal de kijkafstand welke vermeld wordt immer lager liggen dan bij displays met een hoge pixelafstand/lage pixeldichtheid, dit omdat bij eerstgenoemde schermen het beeld op kortere afstand duidelijk zichtbaar zal zijn.

Wenst u meer informatie te ontvangen met betrekking tot LED Schermen?
Neem vrijblijvend contact op voor aanvullende informatie