Veelgestelde vragen

Hoe weet ik zeker dat ik een LED Scherm ga huren met een zeer goede beeldkwaliteit?

Wij adviseren iedereen erbij stil te staan dat er enorme kwaliteitsverschillen zijn op de audiovisuele markt. Op papier – met slechts een aantal specificaties – kunnen twee LED Schermen nagenoeg gelijkwaardig lijken, terwijl er in de praktijk wel degelijk aanzienlijke verschillen kunnen zijn. Wij adviseren eenieder daarom een vergelijkend warenonderzoek, zodat u met eigen ogen de beeldkwaliteit van verschillende producten kunt aanschouwen.

Wij zijn altijd bereid een demo-opstelling voor u op te bouwen; wij zijn trots op de beeldkwaliteit van onze producten en laten deze graag zien aan geïnteresseerde partijen.

Wat zijn de voordelen van soldeerverbindingen met gouddraad ten opzichte van koperdraad?

Wij doen geen concessies op het gebied van kwaliteit. Om deze reden zal Grootbeeldscherm.nl immer kiezen voor LED Schermen met soldeerverbindingen met gouddraad en niet voor koperdraad. Soldeerverbindingen met koperdraad zijn weliswaar tot wel 90% goedkoper, ze zorgen ook voor een eindproduct met een aanzienlijk lagere kwaliteit. Op deze pagina schenken wij aandacht aan de belangrijkste voordelen van vergulden- ten opzichte van soldeerverbindingen met koperdraad .

Duurzamer:     Minder oxidatie, corrossie
Steviger:           Minder hard, breekt minder snel
Licht:                 Hogere reflectie, dus meer lichtsterkte

Welke betekenis heeft de term 'chipgrootte' en welke invloed heeft deze op de beeldkwaliteit?

Chipgrootte is de term waarmee aandacht geschonken wordt aan de grootte van ieder beeldpunt welke op een LED Scherm zichtbaar is. Een SMD2020 chip bijvoorbeeld heeft een omtrek van 2.0 x 2.0mm, een SMD5050 chip daarentegen heeft een omtrek van 5.0 x 5.0mm. Het is zodoende mogelijk dat bij een vergelijk twee verschillende schermen een exact identieke resolutie weergeven, maar er toch een aanzienlijk verschil in beeldkwaliteit waarneembaar is.

Zie ook:
GBSP2
GBSP3
GBSP6

Er zijn veel soorten LEDs; maar welk merk zorgt voor een beeldscherm met de hoogste kwaliteit?

Er zijn enorm veel verschillende leverancier van LEDs; echter zijn er helaas ook grote kwaliteitsverschillen zichtbaar als we naar de kwaliteit kijken. Twee van de betere merken waar veel fabrikanten mee werken zijn NationStar en KingLight. Beiden hebben een aardig trackrecord opgebouwd; maar welke is nu eigenlijk de beste? Om deze vraag te kunnen beantwoorden is onderzoek uitgevoerd; enkele conclusies hieruit zijn:

Uit navraag bij enkele aansprekende fabrikanten blijkt dat NationStar LEDs krachtiger blijven na verloop van tijd, zij verliezen minder van hun helderheid bij (langdurig gebruik), met als gevolg dat de levensduur van deze NationStar LEDs langer is. Ook qua stabiliteit zijn ze een tikkeltje beter. De uitval van beide merken is marginaal te noemen, maar toch scoort NationStar met een uitvalspercentage van 0,001% na 1 jaar en 0,003% na 2 jaar ook op dit gebied het beste rapportcijfer.

Nation Star LEDs mogen dan wel duurder zijn dan KingLight, je krijgt er wel degelijk een hogere kwaliteit voor terug. Grootbeeldscherm.nl kiest voor deze reden immer voor NationStar LEDs.

Wat wordt er bedoeld wanneer er gesproken wordt over 'pixeldichtheid'?

Wanneer iemand de woord pixeldichtheid in de mond neemt dan bedoelt hij/zij het aantal beeldpunten per vierkante meter. Het is vanzelfsprekend dat een LED Scherm met een hoog aantal beeldpunten per vierkante meter een hogere beeldkwaliteit biedt.

GBSP2 P2.84 P2.91 P3.47 P3.91 P4.81 P6 P8 P10 P12 P16 P20
147.456 123.904 118.089 82.944 65.536 43.236 27.777 15.625 10.000 6.200 3.906 2.500

Hoe kan de term 'pixelafstand' het beste worden omschreven?

Met pixelafstand, in de praktijk ook regelmatig pixel pitch genoemd, wordt de afstand tussen de afzonderlijke LEDs bedoelt. Bij een pixelafstand van 6mm (wordt veelal aangeduid als P6) bedraagt de afstand tussen de beeldpunten dus 6mm, bij een scherm met een pixelafstand van 10mm zullen de LEDs 10mm uit elkaar staan. Schermen met een kleine pixelafstand hebben zodoende een hogere resolutie dan schermen met een grote pixelafstand.

GBP2 P2.84 P2.97 P3.47 P3.91 P4.81 P6 P8 P10 P12 P16 P20
2.61mm 2.84mm 2.97mm 3.47mm 391mm 4.81mm 6mm 8mm 10mm 12mm 16mm 20mm

Wat is een 'SMD LED Scherm' en hoe zijn deze te herkennen?

Een SMD (Surface Mounted Diode) LED Scherm is een type LED Scherm waarbij de diodes vast op het beeldoppervlak gemonteerd zijn. Het overgrote deel van SMD Schermen maakt het mogelijk om met 1 diode de kleuren Rood, Groen en Blauw weer te geven.

Het gebruik van SMD LED Schermen biedt u diverse voordelen ten opzichte van RGB LED Schermen, bijvoorbeeld: Een mooier en egaler beeldoppervlak en een bredere kijkhoek.

Wat is een 'DIP LED Scherm' en hoe zijn deze te herkennen?

Een DIP (Dual Inline Package) LED Scherm is een scherm met een aparte LED voor de kleur Rood, een aparte LED voor de kleur groen en een aparte LED voor de kleur Blauw. Met deze drie basiskleuren kunnen vervolgens miljoenen kleuren gevormd en weergegeven worden. Bij deze schermen zullen de LEDs aan de voorkant van het beeldoppervlak uitsteken.

RGB LED Schermen worden vooral gebruikt voor outdoor toepassingen. Het belangrijkste voordeel is dat dit type scherm veruit de hoogste lichtsterkte kan genereren, zodat ook bij de meest ongunstige weersomstandigheden, bijvoorbeeld wanneer een laagstaande zon vol op het scherm schijnt, een duidelijk beeld weergegeven kan worden. Deze garantie kan bij een SMD LED Scherm niet worden afgegeven.

Welke factoren bepalen de benodigde 'Kijkafstand'?

De minimale afstand tussen het scherm en het punt vanaf waar aanwezigen het scherm het beste kunnen aanschouwen is, dat is hoe de term kijkafstand het beste kan worden omschreven. Bij LED Schermen met een kleine pixelafstand/hoge pixeldichtheid zal de kijkafstand welke vermeld wordt immer lager liggen dan bij displays met een hoge pixelafstand/lage pixeldichtheid, dit omdat bij eerstgenoemde schermen het beeld op kortere afstand duidelijk zichtbaar zal zijn.

Wat zijn de voordelen van 'Full body black LED'?

Een volledig donkere pixel wordt aangeduid met Full Body Black LED. Het grote voordeel van donkere beeldpunt is dat het een aanzienlijk hogere gray scale oplevert dan schermen waarbij men gekozen heeft voor een traditionele witte LED. Dankzij een hogere gray scale wordt er een hogere contrastwaarde gerealiseerd, waardoor niet alleen de kleur zwart een stuk beter weergegeven kan worden, maar ook een fraaiere kleurdiepte waarneembaar is.

Wanneer is de 'Refresh rate' belangrijk?

De refresh rate, oftewel ververssnelheid, is een indicator welke zeker bij fotografie en filmopnamen van belang is. Het geeft aan hoe snel het scherm de getoonde beelden weet te verversen. Bij een lage refresh rate zullen er bij fotografie zwarte strepen over het beeld zichtbaar zijn, terwijl dit bij een hoge refresh rate niet het geval zal zijn.

Onze refresh rate:

> GBSP2:    3840 Hz
> GBSP3:    1920 Hz
> GBSP6:    1920 Hz

Informatie ontvangen over onze Outdoor LED Schermen?
Stel gerust uw vragen als u meer wilt weten over onze producten.