VEELGESTELDE VRAGEN

Bent u op zoek naar een groot LED Scherm? Dan kunnen wij ons voorstellen dat u overspoelt wordt met technische termen en kreten welke niet direct een belletje bij u doen rinkelen. Om deze reden hebben wij deze pagina met veelgestelde vragen voor u samengesteld. Wij hopen u hiermee enkele handvaten te bieden welke u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. U leert zo bovendien meer over onze ondermening

HOE GROOT IS JULLIE VERZORGINGSGEBIED?

Wij hebben een goede positie op de markt weten te verwerven. Iov afnemers uit Nederland, België, Duitsland, Cyprus, Slovenië en Spanje hebben wij led schermen mogen plaatsen bij uiteenlopende projecten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Denemarken en Kroatië.

WAT BETEKENT DE TERM 'PIXELDICHTHEID'?

Het aantal pixels per vierkante meter. Deze term is een belangrijke graadmeter voor de resolutie van een led scherm. Hoe hoger de pixeldichtheid, des te hoger de beeldresolutie.

KAN IK BIJ JULLIE OOK EEN LED SCHERM KOPEN?

Jazeker. Echter verkopen wij enkel LED schermen welke van hoogwaardige kwaliteit; welke wij zelf ook in de verhuur hebben. Hierdoor zijn wij niet de goedkoopste, maar bieden wij wel een duurzaam product aan waar u jarenlang met plezier gebruik van kunt maken. Qua prijs-/kwaliteit zijn er weinig aanbieders die aan ons kunnen tippen.

TE KOOP:   10,00m2 GBSP3 LED Scherm

SINDS WANNEER VERHUREN JULLIE LED SCHERMEN?

Wij verhuren led schermen sinds 2007 en behoren hierdoor tot de meest ervaren spelers op de markt. Kijken we naar audiovisuele ervaring; dan mogen we er nog heel wat jaartjes bij op tellen. Al meer dan veertig jaar worden events op audiovisueel gebied gefaciliteerd door ons vakkundige team.

WAT WORDT BEDOELD MET DE TERM 'PIXELAFSTAND'?

Pixelafstand – vaak ook pixel pitch genoemd – is de term welke de afstand tussen de pixels aanduidt. Hoe lager de pixelafstand, des te kleiner is de afstand tussen de beeldpunten, des te hoger is de resolutie.

2.84mm 2.97mm 3.47mm 391mm 4.81mm 6mm 8mm 10mm 12mm 16mm 20mm

WAT WORDT ER BEDOELT MET DE TERM 'CHIPGROOTTE'?

Chipgrootte is de term waarmee aandacht geschonken wordt aan de grootte van ieder beeldpunt welke op een LED Scherm zichtbaar is. Een SMD2020 chip bijvoorbeeld heeft een omtrek van 2.0 x 2.0mm, een SMD5050 chip daarentegen heeft een omtrek van 5.0 x 5.0mm. Het is zodoende mogelijk dat bij een vergelijk twee verschillende schermen een exact identieke resolutie weergeven, maar er toch een aanzienlijk verschil in beeldkwaliteit waarneembaar is.

Vooral van toepassing bij pixelafstanden van 3.91 mm en meer

Zie ook:
GBSP2
GBSP3
GBSP6

SOLDEERVERBINDINGEN: GOUDDRAAD VS. KOPERDRAAD

Voordelen van ‘golden wire’
Soldeerverbindingen met gouddraad bieden de beste kwaliteit. Ze bezorgen gebruikers een langere levensduur, minder kans op dode pixels en een hogere helderheid.

Voordelen van ‘copper wire’
Leveranciers welke concessies doen op kwaliteit kunnen op deze manier tot wel 90% besparen op de inkoop.

Grootbeeldscherm.nl kiest in veruit de meeste gevallen voor ‘golden wire’.

KUNNEN JULLIE MEER VERTELLEN OVER JULLIE REFERENTIES?

De strakke beeldkwaliteit van onze producten was voor onze klanten de reden om te kiezen voor onze ledwalls in stands van topmerken als BNP Paribas, Singapore Airlines, Red Bull, Oracle, Porsche, ING, Mylan, Enel, enzovoorts tijdens beurzen, congressen en andere promotionele activiteiten.

> Zie ook:   Referenties

WAAROM KIEZEN JULLIE VOOR EEN GOB SMD P1 LED SCHERM?

Wij attenderen u op het feit dat er meerdere soorten fine pitch led schermen op de markt worden aangeboden. Sommige aanbieders beschikken over 4-in1 MiniLED schermen, terwijl anderen – waaronder wij – kiezen voor GOB SMD LED schermen. Waarom wij voor laatstgenoemd product hebben gekozen? Dit type scherm biedt tot wel 125% meer helderheid, meer kleurdiepte en een hogere contrastwaarde. Tevens zorgt de stevige beschermlaag voor duurzaamheid, iets wat bij verhuur een belangrijke factor is.

OP BASIS WAARVAN ZIJN JULLIE EEN LED SCHERM SPECIALIST?

Een mede-eigenaar verbleef in 2009 drie maanden in China en heeft in deze periode een kijkje in de keuken kunnen nemen bij meerdere gerenommeerde fabrikanten. Door mee te lopen en trainingen te volgen is hij alles te weten gekomen over led schermen, de control software en nog veel meer.

WAT IS EEN 'DIP LED SCHERM' EN HOE KAN IK DEZE HERKENNEN?

DIP staat voor Dual Inline Package. Dit type scherm bevat aparte leds voor de kleuren rood, groen en blauw. Met deze drie basiskleuren kunnen miljoenen kleuren gevormd en weergegeven worden. Bij deze schermen zullen de LEDs aan de voorkant van het beeldoppervlak uitsteken. Het belangrijkste voordeel is dat dit type scherm de hoogste lichtsterkte kan genereren, zodat ook bij de meest ongunstige weersomstandigheden, bijvoorbeeld wanneer een laagstaande zon vol op het scherm schijnt, een duidelijk beeld weergegeven kan worden.

Grootste voordeel tov SMD LED Schermen:    Meer helderheid
Grootste nadeel tov SMD LED Schermen:        Lagere pixeldichtheid

HET VERSCHIL TUSSEN OUTDOOR EN DAGLICHT LED SCHERMEN

Wij praten over Outdoor LED Schermen als het gaat over SMD Blacklight of DIP LED Schermen. Deze leveren ook een acceptabel resultaat als de zon vol op het scherm schijnt. Schijnt de zon niet vol op het scherm; dan kan er eveneens gekozen worden voor een SMD scherm met lichte LEDS. Deze geven een acceptabel resultaat bij daglicht, maar kunnen wat minder doeltreffend zijn als de zon vol op het scherm schijnt. Daarom noemen wij het bewust een daglichtscherm en niet een outdoor led scherm..

Mocht u ook elders informeren naar een led scherm, dan adviseren wij u altijd te vragen of aanbieders bij outdoor led schermen een White face of Black face SMD led scherm aanbieden.

WAT IS EEN 'SMD LED SCHERM' EN HOE KAN IK DEZE HERKENNEN?

SMD staat voor Surface Mounted diode. Bij dit type led scherm zijn de diodes vast op het beeldoppervlak gemonteerd zijn. Het overgrote deel van SMD Schermen maakt het mogelijk om met 1 diode de kleuren Rood, Groen en Blauw weer te geven. Ze bieden doorgaans een bredere kijkhoek en egaler beeldoppervlak dan DIP led schermen. Wanneer een (laagstaande) zon op het scherm schijnt; kan het voorkomen dat de lichtsterkte niet (helemaal) voldoende zal zijn.

Grootste voordeel tov DIP LED Schermen:   Hogere pixeldichtheid / resolutie
Grootste nadeel tov DIP LED Schermen:       Minder helderheid

HOE KAN DE TERM 'KIJKAFSTAND' HET BEST WORDEN OMSCHREVEN?

De minimale afstand tussen het scherm en het punt vanaf waar gasten het scherm het beste kunnen bekijken. Bij LED Schermen met een kleine pixelafstand/hoge pixeldichtheid zal de kijkafstand welke vermeld wordt immer lager liggen dan bij displays met een hoge pixelafstand/lage pixeldichtheid, dit omdat bij eerstgenoemde schermen het beeld op kortere afstand duidelijk zichtbaar zal zijn.

BESCHIKT GROOTBEELDSCHERM.NL OVER EEN EIGEN TECHNISCHE DIENST?

Ja. Zoals gezegd heeft een van de eigenaren meerdere maanden de fijne kneepjes geleerd in de productiehoofdstad van de led scherm wereld. Daarnaast is de technische kennis binnen ons bedrijf op een hoog niveau dankzij technische opleidingen en jarenlange praktijkervaring.

Vanwege onze specialistische kennis zijn wij in de afgelopen jaren door meerdere partijen ingeschakeld om LED Schermen – welke niet door ons waren geleverd – weer volledig op te knappen.

HOE WEET IK DAT IK EEN KWALITATIEF HOOGWAARDIG LED SCHERM GA HUREN?

Wij adviseren u stil te staan bij de enorme kwaliteitsverschillen op de audiovisuele markt. Al lijken led schermen op basis van enkele specificaties op papier identiek, dan is het toch goed mogelijk dat de beeldkwaliteit in de praktijk sterk verschilt. Wij adviseren daarom altijd een vergelijkend warenonderzoek, zodat u met eigen ogen de beeldkwaliteit van verschillende producten kunt aanschouwen.

Bij ons bent u altijd welkom voor een live demonstratie van onze producten.

Tijdens de oriëntatiefase adviseren wij u in ieder geval onderstaande vragen te stellen:

> Wat is de pixelafstand van de door u aangeboden LED Schermen?
> Wat is de feitelijke resolutie van de door u aangeboden LED Schermen?
> Hoeveel jaren ervaring heeft u en welke relevante referenties kunt u overleggen?
> Ter vergelijking: Welk merk/type LEDs, Driver IC’s en soldeerverbinding biedt uw scherm?

BESCHIKT GROOTBEELDSCHERM.NL OVER EEN EIGEN PRODUCTIELIJN IN CHINA?

Wij claimen niet over een eigen productielijn in China te beschikken. Wel zijn wij persoonlijk nauw betrokken bij de ontwikkeling van onze producten. Producten worden voor ons op maat gemaakt, veel van de kant-en-klare producten zijn ons inziens namelijk niet van het gewenste kwaliteitsniveau.

WAT ZIJN NOG MEER REDEN VOOR MIJ OM VOOR GROOTBEELDSCHERM.NL TE KIEZEN?

Naast onze marktconforme huurtarieven profiteert u bij ons van betaalbare service. Wij gaan net iets verder dan de meeste leveranciers en hebben een hekel aan het ‘uurtje-factuur’-principe; niet iedere extra service zal direct in rekening worden gebracht. U zult direct profiteren van onze rijke ervaring.

IEDEREEN CLAIMT EEN HOGE KWALITEIT; KAN IK JULLIE KWALITEIT ERGENS BEZICHTIGEN?

De meeste van onze LED Schermen zijn van absolute A-kwaliteit en behoren tot de topproducten op de audiovisuele markt. Bij de betreffende series hebben wij geen enkele concessie gedaan op kwaliteitsniveau; waardoor wij onze klanten het beste resultaat kunnen aanbieden. Kom gerust eens langs om de beeldkwaliteit te bezichtigen.

WAT DOEN JULLIE OM JULLIE OM UP-TO-DATE TE BLIJVEN IN DEZE SNEL VERANDERENDE MARKT?

Het is een understatement om te zeggen dat de ontwikkelingen op het gebied van led schermen de laatste jaren erg snel gegaan. Om up-to-date te blijven heeft ons team nagenoeg ieder jaar een bezoek gebracht aan China; in totaal is men hier meer dan twee-en-vijftig weken geweest.

WELKE BETEKENIS HEEFT DE 'REFRESH RATE' EN WAAROM IS DIT EEN BELANGRIJKE EIGENSCHAP?

De refresh rate is een indicator – uitgedrukt in Hz- welke aangeeft hoe snel beelden ververst worden. Deze waarde is bij fotografie en camerawerk van groot belang; bij een lage refresh rate zullen er bij fotografie zwarte strepen over het beeld zichtbaar zijn. Bij een hoge refresh rate terwijl dit bij een hoge refresh rate niet het geval zal zijn.

Ook met het menselijk oog is een lage refresh rate goed waarneembaar.

HOE WEET IK DAT DE DOOR JULLIE BELOOFDE UITSPRAKEN OOK DAADWERKELIJK BETROUWBAAR ZIJN?

Twentsche nuchterheid; what you see is what you get. Op onze website zult u geen verleidelijke teksten zien, om vervolgens in de algemene voorwaarden een andere boodschap aan te treffen. Informatie op onze website is makkelijk te verifiëren.

Twijfel? Vraag gerust om een schriftelijke bevestiging.

Wenst u meer informatie te ontvangen met betrekking tot LED Schermen?
Neem vrijblijvend contact op voor aanvullende informatie